محل تبلیغات شما
تورم فعلی کشور از کجا نشأت گرفته است؟

یک سوال؛ چرا وقتی دلار ۱۹ هزار تومان شد، قیمت پراید ۳۰ میلیون تومان بود؟ حالا که قیمت دلار ۱۳ هزار تومان است، قیمت پراید ۴۸ میلیون تومان شده است؟!

سابق بر این، محاسبه کرده بودم که قیمت دلار کالایی حدوداً ۱۴,۰۰۰ تومان می‌شود؛ به‌عبارتی بهای تمام‌شده دلار نیمایی بر پایه قیمت حدوداً ۸,۰۰۰ تومانی (بر پایه درهم ۲,۲۰۰ تومانی) با هزینه ۸۰ درصدی، می‌شود همین ۱۴,۰۰۰ تومان.

این ۸۰ درصد هزینه چیست؟ 
1⃣ ۲۰ درصد هزینه تحریم 
2⃣ ۲۰ درصد حقوق گمرکی 
3⃣ ۲۰ درصد خواب پول 
4⃣ ۲۰ درصد سود بازرگانی
 (متوسط ملاک نظر است)

در آن زمان قیمت دلار آزاد، افساربریده بود و به مرز ۱۹ هزار تومان رسیده بود. اما، واردات کشور داشت با همین نرخ نیمای حدود ۸,۰۰۰ تومان تامین می‌شد که موقع تبدیل به کالا حدوداً ۱۴,۰۰۰ تومان، تمام می‌شد. 

قیمت دلار نیما حدوداً ۱۰,۵۰۰ تومان هست (منظور نرخ توافقی است که اکثراً مبنای واردات است. چون نرخ ترجیحی ارزان فقط به کالای اساسی تخصیص می‌یابد) که دلار کالایی آن حدوداً ۲۲ هزار تومان می‌شود! یعنی بهای تمام‌شده دلار در این شرایط، ۲۲,۰۰۰ تومان می‌باشد. 

هزینه‌های تحمیل شده نیز با سخت‌تر شدن تحریم‌ها، هم‌اکنون به‌طور متوسط حدوداً ۱۰۰ درصد شده است.
 
می‌توان اجزای این هزینه ۱۰۰ درصدی را برشمرد؛ کافی است چند درصدی به عوامل اشاره شده در مورد قبلی، اضافه و هزینه ریسک» را نیز در محاسبه فوق وارد نماید.

در نتیجه، قیمت تمام‌شده یا دلار کالایی از حدوداً ۱۴,۰۰۰ تومان به ۲۲,۰۰۰ تومان رسیده است. احتمالاً در بین بازرگانان و واردکنندگان، کسی نیست که به این افزایش بهای تمام‌شده شکی داشته باشد؛ فلذا رشد قیمتی چیزی در حدود ۵۷ درصد شده است.

حال پراید ۳۰ میلیون تومانی با دلار کالایی ۱۴,۰۰۰ هزار تومانی، باید الان چقدر باشد که این معادله حل شود؟

کافی است، رشد ۵۷ درصدی دلار کالایی (یعنی افزایش بهای تمام‌شده دلار از ۱۴,۰۰۰ تومان به ۲۲,۰۰۰ تومان) را عیناً به قیمت پراید تسری داد.

مسلماً قیمت پراید ۴۷ میلیون تومان می‌شود.

نتیجه اینکه، هر چقدر بهای تمام‌شده ارز در شرایط تحریم افزایش بیشتری داشته باشد، قیمت کالا نیز به تناسب آن افزایش می‌یابد. 

اگر به این شرایط، التهابات اقتصادی را که ممکن است در موج‌های بعدی، تهدیدکننده باشد یا رفتار جمعی که ناشی از هجمه مردم برای حفظ ارزش پولی بروز می‌کند، را به این تحلیل اضافه کنیم، به احتمال قوی قیمت کالاها به مراتب از قیمت متناظر بهای تمام‌شده‌ی ارزی آن نیز بیشتر هم خواهد شد.

یعنی؛ قیمت‌های این روزهای کالا در کشور، متناظر با قیمت تمام‌شده ارز حرکت می‌کند و این قیمت‌ها بنا به نتایج این محاسبات، هرچند گران هستند، اما اگر با التهابات اقتصادی و رفتار جمعی مردم ناشی از انتظارات یا تصمیمات خاص همراه شود، گران‌تر نیز خواهد شد.
تا زمانی که بهای تمام‌شده ارز در کشور دارای چنین شرایطی است و به التهابات منفی نیز مزین است، ارزانی کالا دور از انتظار به‌نظر می‌رسد.

انتظار کاهش قیمت دلار درست است؟

سبد دارایی را چگونه بچینید

اخبار بد چقدر می تواند باعث افزایش دلار شود ؟ 

تومان ,قیمت ,دلار ,۰۰۰ ,تمام‌شده ,درصد ,۰۰۰ تومان ,بهای تمام‌شده ,۱۴ ۰۰۰ ,دلار کالایی ,۲۰ درصد

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

نایس فان